Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

A III-a ediţie a Campaniei Controlează-ţi Diabetul are loc la Oradea

top-articol
23 Septembrie 2012


 

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” continuă în această toamnă la Oradea şi se va desfăşura în perioada 10-14 noiembrie, pentru a atrage atenţia cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România. Evenimentul va fi organizat ştiinţific de către Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cu sprijinul partenerului local, Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea.


 

Evenimentul coincide cu Săptămâna de Luptă Împotriva Diabetului și cu Ziua Mondială a Diabetului, şi se va derula pe parcursul a 4 zile. Manifestarea va include o serie de activităţi dedicate atât publicului profesionist, cât și publicului larg. Obiectivul tuturor acţiunilor din această perioadă este acela de a conştientiza importanţa prevenţiei si controlului diabetului zaharat.

 


În data de 10 noiembrie, mari nume din diabetologia românească se vor reuni în cadrul unui simpozion ştiinţific pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, precum şi a dezbate cele mai noi soluţii terapeutice, pentru a oferi persoanelor cu diabet speranţă şi o calitate mai bună a vieţii.

 

Manifestarea va fi coordonată de preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Maria Moţa, şi de asemenea, de prof. univ. dr. Amorin Popa, preşedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sănătăţii.

 

„Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul a ajuns la cea de-a treia ediţie, şi ca de fiecare dată ne propunem să responsabilizăm publicul larg în privinţa prevenţiei diabetului zaharat. Ne dorim să-i facem să conştientizeze incidenţa diabetului zaharat, să prevină şi să controleze această afecţiune ale cărei statistici sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. La nivel mondial sunt 366 de milioane de persoane cu diabet zaharat şi se preconizează că până în 2030 acest număr va creşte la 552 de milioane”,  a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedinte al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 

„Mă bucur că anul acesta Oradea devine simbolul luptei împotriva diabetului, prin marcarea la nivel naţional a Zilei Mondiale a Diabetului. Doar împreună: medici, autorităţi, persoane cu diabet şi prin intermediul presei, putem trage un puternic semnal de alarmă, în privinţa importanţei prevenţiei diabetului zaharat, precum şi a controlului eficient al acestei afecţiuni. Prevenţia şi controlul sunt mesajele cheie ale Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul. Veniţi alături de noi să facem mişcare, adoptaţi o alimentaţie sănătoasă şi astfel putem contribui la lupta împotriva diabetului.”, a declarat prof.univ.dr. Amorin Popa, preşedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sănătăţii.

 

În cadrul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul vor avea loc şi activități dedicate publicului larg, precum acţiunea de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicate, care se va desfășura timp de 2 zile, într-un cort special amenajat în centrul orașului Oradea. În cadrul campaniei va fi amenajată şi o zonă dedicată educaţiei în diabet, unde persoanele care suferă de această afecţiune pot afla informaţii utile de la specialişti în domeniu, despre cum sa îşi ţină boala sub control.

 

Având în vedere că unul dintre sfaturile specialiştilor legat de prevenţia diabetului se referă la practicarea regulată a sportului, activităţile fizice vor avea un rol deosebit de important în cadrul campaniei: marşul bicicliştilor „Sănătate pe două roți. Împreună împotriva diabetului”, „Sport pentru tine, mişcare pentru sănătatea ta”.

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata