Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Campanie Sanofi de Ziua Mondială a Diabetului

top-articol
15 Noiembrie 2012


 

Peste 16.000 de elevi şi aproximativ 400 de voluntari implicaţi în campania Sanofi dedicată Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului.


 

Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, celebrată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie lansează o amplă campanie educativă de prevenţie a diabetului zaharat de tip 2. Prin intermediul acestei campanii derulate în peste 70 de instituţii de învăţământ din România, compania urmăreşte să încurajeze adoptarea în rândul copiilor şi al adolescenţilor a unui stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corectă şi pe practicarea regulată de activităţi fizice. 

 

Amploarea campaniei este subliniată pe de o parte de numărul copiilor şi tinerilor la care vor ajunge mesajele educative, care depăşeşte cifra de 16.000. Pe de altă parte, datorită obiectivului educativ pe termen lung, comunitatea de susţinători şi voluntari care s-a alăturat campaniei numără aproximativ 400 de persoane, din care fac parte medici diabetologi, medici rezidenţi, asistente şi studenţi la facultăţile de medicină.

 

Campania se va desfăşura în ziua de 14 noiembrie (miercuri), în 10 oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. În fiecare oraş, voluntarii implicaţi vor distribui în şcolile şi liceele vizate „Tablete de sănătate”, flyere educative, cu sfaturi practice, într-un limbaj accesibil, despre ce reprezintă diabetul zaharat de tip 2 şi cum se poate preveni acesta.

 

„Diabetul zaharat de tip 2 a devenit o afecţiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul generaţiei tinere. Şi nu este de mirare. Într-o eră a fast-food-ului, a internetului şi a comunităţilor sociale, factorii care contribuie la dezvoltarea acestei afecţiuni precum obezitatea, sedentarismul şi alimentaţia deficitară, cu conţinut ridicat în grăsimi şi carbohidraţi au devenit omniprezenţi în stilul de viaţă al copilului şi adolescentului. Iar când aceşti factori nu sunt percepuţi drept ceea ce sunt şi anume un pericol pentru sănătatea lor, trebuie să tragem un semnal de alarmă şi să acţionăm. Iar cei mai siguri paşi sunt astfel de campanii educative, care merg ţintit, cu mesaje accesibile publicului tânăr şi cu beneficii pe termen lung”, a declarat conf. dr. Cristian Serafinceanu, Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, medic specialist nefrologie, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N. C. Paulescu” şi susţinător al campaniei. 

 

„Un copil sau adolescent educat astăzi va deveni un adult mai bine pregătit pentru a lua deciziile corecte pentru menţinerea propriei sănătăţi. Plecând de la această realitate, anul acesta am decis să ne concentrăm campania dedicată Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului pe educaţia în şcoli şi licee. Încercăm astfel să ajungem cu mesaje educative de impact la cât mai mulţi copii şi tineri, pentru a-i determina să conştientizeze importanţa stilului lor de viaţă în menţinerea pe termen lung a sănătăţii. În plus, avem alături cadre medicale şi studenţi ai facultăţilor de medicină cu pregătirea necesară pentru a ne susţine mesajele şi pentru a răspunde tinerilor la întrebări. Pe această cale le mulţumim pentru tot sprijinul acordat în această mişcare educativă de combatere a diabetului zaharat”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi România.   

 

În capitală, campania Sanofi va fi susţinută de 100 de voluntari, elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, instruiţi de către medici ai Institutului Naţional „Nicolae Paulescu”. Aceştia vor distribui flyerele educative în 30 de instituţii de învăţământ printre care: Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Grupul Şcolar „Mihai Bravu”, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu”, Grupul Şcolar de Aeronautică „Henri Coandă”.

 

„M-am alăturat campaniei din respect pentru sănătate şi din dorinţa de a aduce o contribuţie la construirea unui viitor comun sănătos. Educaţia începe de la vârste fragede, de aceea cred în valoarea adăugată a acestei campanii”, a declarat Şerban Mădălin Narcis, 22 de ani, elev al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.  

 

Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet, la nivel global, la fiecare 5 secunde o persoană este diagnosticată cu diabet şi la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza acestei afecţiuni. Estimările specialiştilor arată că până în 2030, 522 milioane de persoane vor suferi de diabet, comparativ cu cele 366 de milioane înregistrate în 2011. Anul trecut, s-au înregistrat 4,6 milioane de decese cauzate de diabetul zaharat la nivel mondial.

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata