Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Medicul, prima sursă de informații pentru femeile fără copii. Apoi, mediul online

top-articol
24 Septembrie 2012


 

Femeile care nu au  copii, deşi au o vârstă mai mică decât restul respondenţilor, sunt  constiente de importanta serviciilor medicale si isi doresc in primul rand (80,61%) accesul la toate tipurile de interventii si investigatii ginecologice, indiferent de complexitatea lor. În ceea ce priveşte informarea pentru informatii medicale, femeile care nu au încă copii se îndreaptă destul de mult către mediul online (34%), pe primul loc rămânând totuşi opinia medicului ca sursă de încredere.  


 

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria va inaugura oficial, la inceputul lunii octombrie, Spitalul Băneasa, primul spital privat din România dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor. Spitalul Băneasa reuneste serviciile complexe de obstetrică-ginecologie cu cele de pediatrie din momentul naşterii, până la 18 ani. Până la momentul lansării, Reţeaua Regina Maria şi-a propus să afle răspunsul la întrebarea „Ce îşi doresc femeile de la furnizorul lor de servicii de sănătate” chiar de la femei. Pe microsite-ul www.ceisidorescfemeile.ro, prin completarea unui chestionar, pacientele au fost invitate să împărtăşească tot ce este important atunci când vin la medic pentru ele sau pentru copiii lor.

 

 

1517 femei au completat chestionarul, in perioada 1 august - 6 septembrie 2012. Dintre acestea, 763 femei cu copii (50.30%), 135 femei insarcinate (8.90%) si 619 femei fara copii (40.80%).


Din studiul amintit reiese ca femeile care nu au  copii, deşi au o vârstă mai mică decât restul respondenţilor, sunt  constiente de importanta serviciilor medicale si isi doresc in primul rand (80,61%) accesul la toate tipurile de interventii si investigatii ginecologice, indiferent de complexitatea lor. În ceea ce priveşte informarea pentru informatii medicale, femeile care nu au încă copii se îndreaptă destul de mult către mediul online (34%), pe primul loc rămânând totuşi opinia medicului ca sursă de încredere.   

 

Relaţia medic-pacient este foarte importantă pentru această categorie de femei, aşteptările lor trecând de simplul diagnostic şi tratament. Astfel,  medicul trebuie sa  acorde timp suficient pentru un diagnostic corect (78,35%)  şi  sa ia in calcul tot istoricul medical si nu doar o nevoie punctuala (66,07%), in vreme ce, intr-o proportie de  21,32% dintre femei isi doresc ca medicul sa isi aminteasca de ele la urmatoarea vizita.


Aşteptările de la un spital privat au crescut şi în rândul femeilor fără copii, mai mult decât un ambient plăcut ele aşteptând o echipa de medici foarte bine pregatita (70,27%) şi servicii medicale personalizate (68%) alaturi de cea mai buna solutie medicala pentru cazul lor. In plus, un procent semnificativ,de 60%, considera ca politica de preturi transparenta este foarte importanta.

 

Legat de sanatatea copilului pe care il vor avea in viitor, 73% considera foarte importanta relatia de lunga durata, de incredere cu medicul pediatru. O atmosfera calda, confortabila, intr-o zona linistita reprezintă  “ingredientul” care conteaza in cea mai mare masura in evaluarea conditiilor oferite de un spital   (47,33%) 

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata