Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Dicarbocalm Control - pentru tratamentul de scurtă durată al arsurilor gastrice frecvente

top-articol
16 Mai 2012


 

Compania Sanofi anunță lansarea recentă a Dicarbocalm Control (pantoprazol), un medicament recomandat persoanelor cu arsuri gastrice frecvente (cel puțin o dată pe săptămână) și reflux acid. Dicarbocalm Control, în doză zilnică recomandată de un comprimat, reduce aciditatea gastrică, acționând direct și eficient asupra celulelor responsabile de producerea acidului gastric.


 

Conform Societății Române de Gastroenterologie, 10% din populație suferă de arsuri gastrice zilnic, iar 15% cel puțin o dată pe săptămână. Acestea sunt în fapt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, considerată ca fiind între cele mai frecvent întâlnite afecțiuni ce nu necesită spitalizare. Inhibitorii de pompă de protoni, grup de medicamente din care face parte și Dicarbocalm Control, sunt medicamente folosite ca primă linie în tratamentul bolii de reflux gastroesofagian. „Dicarbocalm Control este un tratament accesibil, ce reduce secreția de suc gastric, calmând durerile, senzația de arsură și - foarte important – împiedică refluxul acidului gastric în esofag”, a declarat Iolanda Bilaus, Marketing Manager Consumer Healthcare Sanofi România.


Principalii factori care pot cauza sau agrava simptomatologia bolii de reflux gastroesofagian sunt: alimentația incorectă, stresul, sedentarismul, obezitatea și fumatul. Pe lângă disconfortul imediat resimțit ca durere sau arsură gastrică, persoanele care suferă de boala de reflux gastroesofagian se mai pot confrunta cu probleme digestive, tuse și insomnii. Conform statisticilor, 78% dintre pacienți au raportat simptomatologie nocturnă. Totodată, 40% dintre persoanele care suferă de dureri gastrice în timpul nopții nu se mai pot odihni, ceea ce duce la scăderea randamentului activităților zilnice, afectându-le calitatea vieții.

„Fără să ne dăm seama, durerile gastrice frecvente ne pot afecta în mod semnificativ confortul zilnic. Prin lansarea formulei Dicarbocalm Control venim în întâmpinarea nevoilor pacienților cu o soluție eficientă și la îndemână. Un comprimat pe zi de Dicarbocalm Control asigură controlul hiperacidității gastrice și al refluxului acid, fiind un aliat de nădejde al pacienților”, a completat Iolanda Bilaus, Marketing Manager Consumer Healthcare Sanofi România.

 

 

Dicarbocalm Control vine ca o completare la Dicarbocalm, util în calmarea arsurilor gastrice și disponibil pe piața românească de aproape 40 de ani, medicament ce se bucură de un mare capital de încredere. Acum, românii au la dispoziție o gamă cu ajutorul căreia pot trata hiperaciditatea în funcție de frecvența durerilor: pentru cele ocazionale, pot apela ca și până acum la Dicarbocalm, iar pentru durerile frecvente au la dispoziție Dicarbocalm Control.

Dicarbocalm Control este disponibil în farmacii și poate fi achiziționat fără prescripție medicală.

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata