Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

A avut loc a IX-a editie a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant

top-articol
09 Septembrie 2013


 

Turneul Internaţional de Baschet în Fotoliu Rulant “Maria” este cel mai important eveniment de baschet în fotoliu rulant din România, fiind inclus în calendarul competiţional IWBF – Europe (International WheelChair Basketball Federation). Asociaţia Pinochio Oradea (ASP) produce şi organizează anual această competiţie, iar  FAN Curier, partener ASP Oradea, susţine şi anul acesta evenimentul.


 

 

"În familia FAN Courier, mentalitatea de învingător este o condiţie esenţială. Este lesne de înţeles de ce am decis, cu mai mulţi ani în urmă, să devenim parteneri ai ASP Oradea, singura echipă de baschet în fotoliu rulant din România care participă constant la competiţii internaţionale. Pentru a suține această echipă de invingători, am dotat ASP Oradea cu 5 fotolii rulante, special destinate jocului de baschet . În 2013 suntem din nou alături de ASP Oradea și oferim singurul eveniment din România inclus în calendarul competiţional al IWBF Europe şi singurul turneu internaţional de baschet în fotoliu rulant din România, rezervat echipelor de club", a declarat Felix Pătrășcanu, managing Partner FAN Curier.

 

Turneul Internaţional de Baschet în Fotoliu Rulant “Maria” s-a desfășurat în același timp cu Turneul Memorial Antonio Alexe, organizat de CSM Oradea, una dintre cele mai puternice echipe din Liga Nationala de Baschet Masculin. Este primul an în care la Oradea se desfășoară simultan 2 competiții internaționale de baschet. 

FAN Courier este de mai mulţi ani unul dintre principalii susţinători ai baschetului adaptat şi al echipei de baschet în fotoliu rulant, ASP Oradea. Compania prezintă anual singurul eveniment din România inclus în calendarul competiţional al IWBF Europe şi, de asemenea, singurul turneu internaţional de baschet în fotoliu rulant din România, rezervat echipelor de club.

 

Asociaţia Pinochio Oradea (ASP) este o organizaţie nonprofit care are ca scopuri principale crearea unui cadrul propice pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi şi promovarea sportului adaptat, integrarea prin sport, promovarea sportului pentru persoanele cu dizabilităţi şi a baschetului în fotoliu rulant. ASP Oradea urmăreşte creşterea gradului de percepţie a societăţii româneşti faţă de aptitudinile persoanelor cu dizabilităţi motrice şi conştientizarea nevoii de sprijin a acestora din partea comunităţii.

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata