Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Parteneriat fără precedent împotriva fumatului în Europa

top-articol
25 Noiembrie 2012


 

 

„Quit Smoking with Barça” („Renunță la fumat împreună cu Barça”) este rezultatul unui parteneriat unic între FC Barcelona (Barça) și Comisia Europeană (CE), constituit pentru a-i ajuta pe cei 28 de milioane de fumători europeni cu vârsta între 25 și 34 de ani să renunțe la fumat și să scape definitiv de acest viciu.


 

 

„Quit Smoking with Barça” se va baza pe forța campaniei premiate „Ex-fumătorii sunt de neoprit” a CE și pe inițiativa de pionierat „Sense Fum” a celor de la Barça, și se va adresa milioanelor de fani ai echipei Barça, ai fotbalului și ai sportului în general, încurajându-i și sprijinindu-i să devină ex-fumători pentru toată viața. Cei de la Barça se mândresc că sunt mai mult decât un club (més que un club), iar pentru a demonstra acest lucru, își încurajează și sprijină fanii să fie la fel de pasionați de propria sănătate ca și de idolii lor de pe teren.

Asemenea campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit”, „Quit Smoking with Barça” va evita să judece fumătorii, încurajându-i în schimb să se concentreze asupra avantajelor vieții de ex-fumători. „Quit Smoking with Barça” va sprijini mulți fani să devină ex-fumători folosind instrumentele consacrate și demonstrate, încurajarea zilnică și îndrumarea personalizată, care constituie împreună o caracteristică proeminentă a campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit”.

 

„Ex-fumătorii sunt de neoprit”

Inițiativa „Ex-fumătorii sunt de neoprit” a CE este o campanie paneuropeană de sensibilizare, cu o durată de trei ani, lansată în 2011 ca soluție la povara copleșitoare a deceselor și a bolilor legate de tutun din UE (aproape 700 000 de decese anual)

 și ca metodă de a motiva și încuraja fumătorii să renunțe la fumat și să scape definitiv de acest viciu.

„Ex-fumătorii sunt de neoprit” are la bază iCoach (www.exsmokers.eu), un instrument online inovator și interactiv care le oferă fumătorilor sprijin personalizat, prompt și bazat pe dovezi. Până în prezent, reușita campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit” este demonstrată prin cei aproape un sfert de milion de fumători și ex-fumători care caută la ora actuală sprijin din partea acestui instrument. Mai mult, iCoach are potențialul de a se face cunoscut și a oferi sprijin în rândul a milioane de fani ai fotbalului, printr-un mesaj pozitiv în favoarea renunțării la fumat, astfel încât „Renunță la fumat cu Barça” să devină o campanie cu adevărat valoroasă și unică.

 

Sense Fum

În ianuarie 2012, comitetul de conducere al Barça a votat pentru implementarea unei politici de interzicere a fumatului pe stadionul propriu, Camp Nou, sub sloganul „Camp Nou Sense Fum” („un Camp Nou fără fumat”). Prin această măsură de pionierat, Barça a devenit primul club de fotbal din întreaga Spanie care și-a abordat direct fanii în legătură cu problema fumatului. Inițiativa „Sense Fum”, demonstrează concret angajamentul continuu și devotamentul clubului Barça față de propriii fani, ea fiind acum un element complet integrat în ideologia clubului. Parteneriatul dintre Barça și CE și lansarea campaniei „Quit Smoking with Barça” reprezintă următoarea etapă prin care Barça se dovedește a fi la înălțimea propriului slogan, „més que un club”.

 
bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata