Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Produse de igienă orală gratuite pentru 6.600 mame și copii

top-articol
28 Noiembrie 2012


 

 

În cadrul campaniei de prevenţie şi educare „Zâmbeşte România”, peste 6.600 de copii şi mame vor beneficia în mod gratuit de produse de igienă orală şi de cursuri educaţionale cu privire la importanţa sănătăţii orale. GlaxoSmilthKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley România, împreună cu Salvaţi Copiii România, United Way România şi Salvaţi Dunărea şi Delta,  vor organiza zone dedicate igienei orale – „Colţuri cu zâmbete”, în peste 61 de centre sociale şi şcoli din România.

 

 

 

Acest program a fost iniţiat din dorinţa de a face o diferenţă în vieţile copiilor din centrele sociale şi de a îi ajuta să crească sănătos şi să aibă o şansă la  un viitor mai bun. Astfel,  „Zâmbeşte România” îşi propune să ofere copiilor din mediile sociale dezavantajate acces la tratamente stomatologice şi la produse de igienă orală.

 

GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare România şi Wrigley România au inaugurat luni, 20 noiembrie a.c,  primul „Colţ cu zâmbete” din cadrul campaniei „Zâmbeşte România” în Centrul de zi „Valentina” din Bucureşti, unul dintre cele 33 de proiecte sociale sprijinite de United Way România.

 

Copiii aflaţi în centru au primit informații despre importanța igienei orale şi despre soluțiile de prevenire a afecțiunilor la nivelul cavității bucale de la voluntarii din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Pentru a-i ajuta să pună în practică ceea ce au învăţat, copiii din Centrului de zi „Valentina” au primit produse pentru îngrijire orală: Aquafresh şi Orbit.

 

La inaugurare au participat Bianca Brad, ambasadorul campaniei „Zâmbeşte România” , Victor Geus, General Manager Central Europe South, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare România şi Cristina Damian, Executive Director, United Way România. 

 

„Prin campania Zâmbeşte România, ne dorim să informăm cât mai mulţi oameni despre paşii simpli care se pot urma pentru îmbunătăţirea sănătăţii orale, precum educarea copiilor privind importanţa periajului dentar de cel puţin două ori pe zi, timp de două minute, vizitele regulate la medicul stomatolog şi menţinerea unei diete sănătoase şi echilibrate”,  a declarat Victor Geus, General Manager Central Europe South, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare România. 

 

„Vorbim de copii care nu au apă caldă, uneori nici apă curentă acasă, așa că nu au deloc condiții pentru a învăța noțiuni elementare de igienă dentară și pentru a le pune în practică”, a spus Cristina Damian, Director Executiv al United Way. ”Vom deschide 22 de astfel de colțuri cu zâmbete în centre sociale și școli pentru că atât acești copii, cat și mamele lor să aibă un loc în care să aibă grijă de igiena lor dentară și să primească sfaturi și servicii de la specialiști.” 

 
bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata