Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Renunță la fumat cu FC Barcelona: campanie despre beneficiile vieții de fost fumător

top-articol
02 Decembrie 2012


 

 

Începând de astăzi, fumătorii din întreaga Europă vor putea să „Renunțe la fumat împreună cu Barça” („Quit Smoking with Barça”), odată cu lansarea acestui program unic de sănătate publică. Campania, care reprezintă o inițiativă comună a Comisiei Europene și a FC Barcelona, utilizează o abordare științifică, originală, pentru a-i ajuta pe cei care iubesc viața, clubul Barça și fotbalul să renunțe definitiv la fumat.

 

 

 

 

Cea mai recentă inovație a campaniei de succes „Ex-fumătorii sunt de neoprit” a Comisiei Europene, desfășurată în cele 27 de țări UE, „Quit Smoking with Barça” (quitsmokingwithbarca.eu) are la bază instrumentul „FCB iCoach”. FCB iCoach este o resursă online și o aplicație pentru mobil dedicată, disponibilă gratuit, care oferă celor care vor să renunţe la fumat sprijin personalizat direct de la jucătorii, antrenorii și echipa tehnică de la Barça. 

 

Pornind de la succesul campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit” (exsmokers.eu) și beneficiind de sprijinul milioanelor de fani ai echipei Barça, acest parteneriat fără precedent dintre o organizație sportivă și Comisia Europeană poate ajuta tot mai mulți dintre cei 140 de milioane de fumători din Europa să renunțe definitiv la acest obicei.

 

În centrul campaniei „Quit Smoking with Barça” se află FCB iCoach – un program de consiliere personală pe teme de sănătate. Când se înscriu, fumătorii completează un scurt chestionar, cu ajutorul căruia se determină tipul de consiliere de care au nevoie pentru a renunța la fumat. Pe baza răspunsurilor date, fiecare utilizator primește recomandări, informații și încurajări personalizate direct de la jucătorii, antrenorii și echipa tehnică de la Barça. Cei patru căpitani ai clubului – Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes și Xavi – sunt printre cei care oferă sfaturi, alături de președintele Sandro Rosell, antrenorul Tito Villanova, Guilermo Amor și alți experți ai clubului.

 

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Camp Nou, înainte de meciul din La Liga al echipei Barça contra Athletic Bilbao, președintele Rosell al FC Barcelona a făcut apel la fanii fotbalului din întreaga Europă să se implice: „Echipa Barça are cei mai buni fani din lume și dorim să avem grijă de ei. Motoul «més que un club» reflectă angajamentul nostru față de o filosofie care ar trebui să fie evidentă în tot ceea ce facem. Acționăm întotdeauna cu responsabilitate socială, iar un alt mod în care putem face acest lucru este să ne alăturăm Comisiei Europene pentru a lansa campania «Quit Smoking with Barça». Eliminarea fumatului din clădirile noastre și de pe stadion a reprezentat o etapă importantă, iar următoarea are loc chiar astăzi: lansarea FCB iCoach. Cine se înscrie în FCB iCoach va fi susținut pas cu pas de întregul club, beneficiind de ajutorul cunoștințelor temeinice ale oamenilor din cadrul FC Barcelona în lupta pentru renunțarea definitivă la țigări. Dorim ca toți fumătorii să ia în calcul posibilitatea de a renunța. Dacă îți poți lua angajamentul de a încerca, ne luăm și noi angajamentul de a-ți fi alături la fiecare pas în drumul tău spre o viață fără fumat. Niciodată n-a fost un moment mai bun ca acum ca să renunți la fumat.”  

 

Un important catalizator al colaborării dintre Comisia Europeană și Barça a fost angajamentul comun de a proteja sănătatea oamenilor, afirmă directorul general al Direcției Generale Sănătate și Consumatori a Comisiei Europene (DG SANCO), Paola Testori Coggi: „Sunt mândră să fiu astăzi aici și să anunț următoarea etapă a misiunii Comisiei Europene de a crea o Europă fără fumat. Sunt încântată că reușita acestei campanii  premiate, «Ex-fumătorii sunt de neoprit», a dus la o colaborare cu o organizație atât de prestigioasă din sportul mondial. Aproape 300.000 de europeni încearcă în prezent să renunțe la fumat cu ajutorul iCoach. Sperăm că expertiza, instrumentele și lecțiile adunate din experiența noastră vastă în ceea ce privește inițiativele antitutun, combinate cu statutul echipei Barça, pot inspira și mai mulți oameni să ducă o viață fără fumat”. 

 
bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata