Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Renunță la fumat împreună cu FC Barcelona

top-articol
23 Septembrie 2012


 

Comisia Europeană (CE) și FC Barcelona (Barça) anunță un parteneriat fără precedent. „Quit Smoking with Barça” („Renunță la fumat împreună cu Barça”, quitsmokingwithbarca.eu) va avea la bază succesul campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit” a Comisiei Europene și sprijinul milioanelor de fani ai clubului Barça, urmărind să ajute 28 de milioane de fumători europeni să renunțe definitiv la acest viciu.


 

Acest proiect ambițios reprezintă primul parteneriat de o asemenea anvergură între unul dintre cele mai prestigioase cluburi sportive și o instituție europeană. „Quit Smoking with Barça” este cea mai recentă și mai îndrăzneață inițiativă a campaniei premiate „Ex-fumătorii sunt de neoprit”, fiind prima ocazie în care Comisia Europeană colaborează cu un partener din lumea sportului care se bucură de popularitate în rândul a milioane de oameni.

 

Programul nu urmărește să îi judece pe fumători, ci să sublinieze numeroasele avantaje ale renunțării la fumat, combinând aceste mesaje pozitive cu instrumentele bazate pe dovezi din cadrul campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit”. „Quit Smoking with Barça” le oferă suporterilor clubului Barça, ai fotbalului și ai sportului în general, un program de antrenament de sănătate cu sfaturi zilnice pentru renunțarea la fumat, precum și încurajări venite chiar de la membrii clubului. 

 

Motorul campaniei va fi iCoach (www.exsmokers.eu), un instrument digital de sănătate gratuit și consacrat, care ajută deja aproape un sfert de milion de persoane din întreaga Europă (adică 1 din fiecare 500 de fumători) în încercarea lor de a renunța definitiv la fumat. De astăzi, iCoach este disponibil și ca aplicație pentru iPhone și Android.

 

„Prin această colaborare vom încerca să ajutăm suporterii fotbalului din întreaga Europă să recâștige controlul asupra propriei sănătăți și vieți, încurajându-i să manifeste aceeași pasiune pentru sănătatea lor ca și pentru «sportul-rege»”, a declarat președintele FC Barcelona, Sandro Rosell, în cadrul anunțului de lansare de la sediul Comisiei Europene din Bruxelles.

 

În continuare, Rosell a afirmat: „Suntem mândri să fim azi aici și să lucrăm alături de Comisia Europeană pentru a spori sănătatea suporterilor noștri și a tuturor fanilor fotbalului. Noi, cei de la Barça, credem cu tărie în sloganul nostru, «Mai mult decât un club» și promovăm valori precum respectul, sănătatea și angajamentul social. Fanii și membrii noștri ne oferă de 113 ani sprijinul și devotamentul lor necondiționat, iar noi avem datoria de a avea grijă de bunul lor cel mai de preț – sănătatea. Barça înțelege cât este de importantă munca în echipă pentru depășirea dificultăților. De aceea, prin campania «Quit Smoking with Barça», vom fi coechipierii lor pentru a-i ajuta să câștige lupta împotriva țigărilor. Îi vom îndruma, îi vom încuraja și le vom oferi ajutor practic. Fac apel la toți fumătorii să se alăture acestei campanii.”

 

Vorbind despre noua alianță, John Dalli, comisarul european pentru sănătate și protecţia consumatorilor, a declarat: „Sunt încântat să cooperăm cu FC Barcelona pentru a ajuta europenii să se abțină de la fumat. Comisia Europeană a înregistrat rezultate însemnate în ceea ce privește sensibilizarea referitoare la fumat și în implementarea unor măsuri de control al tutunului în întreaga UE. Campania noastră «Ex-fumătorii sunt de neoprit» ajută sute de mii de bărbați și femei pe drumul lor spre o viață fără fumat, iar această colaborare ar trebui să contribuie la amplificarea mesajului nostru. Prin limbajul universal al fotbalului, putem sprijini mai mulți europeni în eforturile lor de a renunța la fumat și de a deveni ex-fumători de neoprit pentru toată viața.”

 

Dr. Jordi Monés, directorul responsabil de aspectele medicale în cadrul clubului Barça și pionier al inițiativei anterioare a clubului de renunțare la fumat, „Barça Sense Fum” („Barça fără fumat”), prin care s-a interzis fumatul în toate incintele clubului, a afirmat: „Clubul Barça este foarte mândru să colaboreze cu o instituție precum Comisia Europeană. Am dorit să ne unim forțele cu cel mai mare organism public din Europa pentru a convinge oamenii să facă primul pas către o viață fără fumat. Așa cum fanii noștri ne susțin și aclamă victoriile noastre, tot astfel îi vom susține și noi, prin «Quit Smoking with Barça», pentru a depăși cea mai dificilă provocare – aceea de a renunța definitiv la fumat.”

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata