Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Un nou medicament pentru pacienții diagnosticați cu cancer colorectal metastatic

top-articol
12 Februarie 2013


 

Zaltrap este primul şi unicul agent care îmbunătăţeşte în mod semnificativ statistic supravieţuirea în combinaţie cu regimul de chimioterapie FOLFIRI după un regim bazat pe oxaliplatin


 

 

Sanofi şi Regeneron Pharmaceuticals au anunţat recent aprobarea, de către Comisia Europeană (CE), a Autorizaţiei de Punere pe Piaţă în Uniunea Europeană, pentru ZALTRAP® (aflibercept) 25 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă în combinaţie cu regimul de chimioterapie cu irinotecan/5-fluorouracil/acid folinic (FOLFIRI) în tratamentul pacienţilor adulţi diagnosticaţi cu cancer colorectal metastatic (mCRC), rezistenţi sau care au progresat după un regim terapeutic pe bază de oxaliplatin. Această decizie a fost luată în urma rezultatelor de eficacitate şi tolerabilitate în cadrul studiului clinic de fază III VELOUR.

 

„ZALTRAP este o nouă opţiune pentru tratamentul cancerului colorectal metastatic, ajutând la completarea  unei lacune terapeutice critice”, a declarat Prof. Dr. Eric Van Cutsem, Spitalul Universitar din Leuven, Belgia şi investigator şef al studiului VELOUR. „ZALTRAP este primul şi singurul agent care a demonstrat o îmbunătăţire statistică a supravieţuirii pacienţilor incluşi în studiul de fază III, care au fost trataţi anterior cu un regim bazat pe oxaliplatin, aceştia urmând în prezent tratament cu FOLFIRI pentru boala metastatică”.

 

În Europa, cancerul colorectal este cel mai frecvent tip de cancer atât în rândul bărbaţilor, cât şi al femeilor şi ocupă poziţia a doua în topul deceselor provocate de această boală. În 2008, au fost diagnosticate 436.000 de cazuri noi, în timp ce numărul deceselor cauzate de cancerul colorectal a fost de 212.000.

 

Doresc să le mulţumesc medicilor, pacienţilor şi familiilor acestora pentru sprijinul acordat în realizarea studiului clinic cu ZALTRAP, finalizat cu aprobarea acestuia în Europa”, a declarat Dr. Debasish Roychowdhury, Vice-Preşedinte şi Director al Diviziei de Oncologie Sanofi. „Suntem încântaţi să oferim o nouă terapie care prelungeşte durata de supravieţuire a pacienţilor cu cancer colorectal metastatic şi aşteptăm să colaborăm cu autorităţile medicale europene pentru a asigura accesul pacienţilor la ZALTRAP”.

 

Comentând pe marginea autorizaţiei de punere pe piaţă, Prof. Dr. George D. Yancopoulos, Director Ştiinţific al Regeneron şi Preşedintele Regeneron Research Laboratories, a adăugat: „Aprobarea ZALTRAP în Europa oferă o nouă opţiune terapeutică pentru satisfacerea necesităţilor medicale neacoperite în rândul acestei categorii de pacienţi. Nevoia de dezvoltare a unor noi terapii pentru tratamentul cancerului încă există, iar Regeneron şi Sanofi şi-au luat angajamentul de a dezvolta noi tratamente şi combinaţii investigaţionale”.

 

ZALTRAP a primit aprobarea din partea Administraţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) în august 2012 în urma unei Evaluări Prioritare, cererile de obţinere a autorizaţiei de punere pe piaţă a ZALTRAP fiind în curs de revizuire de către alte agenţii de reglementare din întreaga lume.

 
bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata