Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Vaccinul pneumococic este eficient în prevenirea bolilor pneumococice invazive

top-articol
28 Noiembrie 2012


 

 

Rezultatele primului studiu clinic european randomizat controlat, care a evaluat impactul vaccinului pneumococic conjugat (PCV) asupra bolii pneumococice invazive (BPI), au fost publicate în revista medicală ”The Lancet și confirmă faptul că vaccinul pneumococic, produs de GlaxoSmithKline (GSK) este eficient (93-100%) în prevenirea bolii la copiii cu vârste sub doi ani, care sunt cei mai vulnerabili la infecției. Cu un număr de 47.369 de copii înrolați, acesta este cel mai mare studiu realizat cu vreun vaccin pneumococic conjugat, care a evaluat eficiența împotriva bolii pneumococice invazive (BPI) la copii.

 

 

 

Studiul finlandez care a evaluat impactul vaccinului pneumococic conjugat asupra bolii pneumococice invazive (FinIP) a fost desfășurat la nivel național, cu o perioadă medie de urmărire de doi ani. Rezultatele indică faptul că vaccinul GSK a fost deosebit de eficient atunci când a fost administrat în schema de trei doze (2+1) sau de patru doze (3+1) la copiii cu vârste sub șapte luni (aceștia au primit două sau trei doze în primul an de viață și o doză de rapel la vârsta de doi ani)i

 

Pentru prima oară în cadrul unui studiu clinic, s-a demonstrat eficiența (92% împotriva BPI produsă de serotipurile vaccinale) unui vaccin pneumococic conjugat utilizat conform schemei de vaccinare 2+1 la copii, așa cum este administrat în multe programe naționale de imunizare. Eficiența vaccinului împotriva BPI datorate serotipurilor  vaccinale în cazul utilizării schemei 3+1 a fost de 100%ǂ. Eficiența vaccinului GSK împotriva BPI în ansamblu, indiferent de serotipurile pneumococice, a fost de 93%. În plus, s-a observat o eficiență ridicată în diverse programe de administrare a vaccinului la copiii mai mari. Nu s-au înregistrat aspecte legate de siguranța pe perioada studiuluii.

 

Dr. William Hausdorff, Vice Președinte și Director Dezvoltare Vaccinuri Pneumococice, GSK Vaccines, a declarat: ”Bolile pneumococice invazive provoacă îmbolnăvire, spitalizare și chiar moarte în rândul copiilor din Finlanda și din întreaga lume. Aceste date semnificative demonstrează că vaccinul pneumococic produs de GSK este un instrument important pentru sănătatea publică, care ajută la diminuarea poverii acestei boli”. 

 

Bolile pneumococice invazive prevenibile prin vaccinare, cum sunt meningita, pneumonia bacteriemică și septicemia, provoacă moartea și îmbolnăvirea copiilor din întreaga lume. La nivel global, BPI ucid la fiecare 40 de secunde un copil cu vârsta sub 5 ani, majoritatea acestora fiind din cele mai sărace țări ale lumii. Astfel, BPI determină aproape o jumătate de milion de decese în fiecare an. 

 

Rezultatele acestui studiu clinic randomizat controlat sunt, de asemenea, confirmate în cadrul supravegherii post-implementarea programelor de vaccinare de pe patru continente, care arată o eficiență constantă solidă împotriva BPI a vaccinului produs de GSK.

 

Pe baza acestor rezultate încurajatoare, GSK urmărește să trimită autorităților de reglementare datele obținute în cadrul studiului, în vederea includerii acestora în rezumatul caracteristicilor  vaccinului pneumococic, produs de companie

 
bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata